СКЛАД КАФЕДРИ
В.о. завідувача кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
E-mail: volo_g@ukr.net
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
E-mail: volo_g@ukr.net
Тел./факс: (044) 427-31-77
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Стаж науково-педагогічної роботи – з 2001 року по теп. час.
Трудову діяльність розпочала у квітні 1995 року старшим учбовим майстром лабораторії технології хліба кафедри технології хліба, кондитерських, макаронних виробів харчоконцентратів і зерна Українського державного університету харчових технологій. У 1995 році отримала кваліфікацію інженера-технолога в УДУХТ, вступила до аспірантури в 1996 році. Тема дисертації: «Розробка технології макаронних виробів з пектином та пектиновмісною сировиною» (спеціальність 05.18.01 «Технологія хлібопекарських продуктів та харчових концентратів», захист у 2000 р.).
Працювала головою та викладачем циклової комісії технології хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв і харчових концентратів Коледжу ресторанного господарства НУХТ, викладала дисципліни «Технологія харчових концентратів», «Технологія кондитерського виробництва» для студентів спеціальності 5.091714. «Виробництво хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» та дисципліну «Загальна технологія харчових продуктів» для студентів спеціальності 6.091700 «Технологія харчування».
З лютого 2001 року працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості Держхарчопрому України на посаді старшого викладача. З 2003 р. дотепер – доцент кафедри хлібопекарських, кондитерських та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій.
Напрям професійної діяльності – підвищення кваліфікації спеціалістів технологічних служб і лабораторій підприємств, що виробляють хлібопекарські, макаронні, кондитерські та харчоконцентратні вироби за освітньо-професійними програмами, проведення семінарів та тренінгів за тематикою стосовно професійної діяльності керівників, професіоналів та фахівців підприємств.
Напрям наукових досліджень – розроблення інноваційних технології хлібних, макаронних виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини з підвищеним вмістом біологічно-активних речовин та комплексних поліпшувачів.
Автор та співавтор понад 70 наукових, науково-методичних праць, у т.ч. 8 винаходів, 10 науково-методичних праць, зокрема:
- Сенсорний аналіз продукції кондитерського та хлібопекарського виробництв: лабораторний практикум для спеціалістів хлібопекарської та кондитерської галузей. Уклад.: Кисельова О.О., Олексієнко Н.В., Волощук Г.І., Калиновська Т.В., Оболкіна В.І. Київ, ІПДО НУХТ, 2013. 48 с.
- Методичні рекомендації з аналізу виконання норм витрат сировини та здійснення технологічних розрахунків на підприємствах макаронного виробництва. Уклад.: Волощук Г.І. Київ, ІПДО НУХТ, 2015. 20 с.
Доцент кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
E-mail: dudko_ipdo@ukr.net
Телефон: (044) 427-05-58

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
E-mail: dudko_ipdo@ukr.net
Тел./факс: (044) 427-05-58
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Стаж науково-педагогічної роботи – з 1983 року по теп. час.
Трудову діяльність розпочав у 1973 році електрослюсарем у спеціалізованому управлінні з пуску, ремонту та налагодження підприємств харчової промисловості «Київхарчоремонтналадка». У 1979 році отримав кваліфікацію інженера-механіка у Київському технологічному інституті харчової промисловості, вступив до аспірантури КТІХП. Після захисту дисертації працював асистентом, доцентом кафедри технологічного обладнання хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв КТІХП, обладнання і будівництва підприємств хлібопродуктів УДУХТ. Викладав дисципліни: «Технологічне обладнання галузі» (по галузях – хлібопекарська, кондитерська, макаронна, харчоконцентратна, борошномельна, круп’яна, комбікормова), «Промислові печі», «Проектування підприємств галузі з основами САПР», «Будівельна справа», «Основи наукових досліджень» та ін.
З травня 1996 року працює в Інституті підвищення кваліфікації керівних працівників і спеціалістів харчової і переробної промисловості Держхарчопрому України на посаді проректора з навчальної роботи. З грудня 1999 по липень 2001 року – в.о. ректора ІПК МОН. Після приєднання інституту до Національного університету харчових технологій з липня 2001 року працював на посаді директора Інституту післядипломної освіти НУХТ по 2016 рік.
З червня 2016 року дотепер – заступник директора з навчальної роботи.
Відзнаки: Відмінник освіти України (2004), Подяка Прем’єр-міністра України (2008), Знак пошани (МінАПП) (2010).
Напрями наукових досліджень – нормативно-правове та науково-методичне забезпечення післядипломної освіти в Україні; дослідження роботи технологічного обладнання хлібопекарського та кондитерського виробництв; розроблення методик розрахунку та моделювання сучасних хлібопекарських печей.
Викладає курси: «Безпека експлуатації промислових будівель, споруд та інженерних мереж», «Технологічне обладнання хлібозаводів і кондитерських підприємств» та інші.
Автор понад 90 наукових, науково-методичних праць, у т.ч. 19 винаходів, 12 науково-методичних, 48 наукових праць, 12 тез доповідей. Співавтор підручника, двох навчальних посібників:
- Технологічне обладнання хлібопекарських і макаронних виробництв : підручник для вищих технічних закладів освіти / За ред. О.Т. Лісовенка // Лісовенко О.Т., Руденко-Грицюк О.А., Литовченко І.М., Дудко С.Д., Зірніс І.В., Сидоренко С.І., Ковальов О.В., Лісовенко І.О., Чернов М.Є., Котенко А.Г. Київ: Наукова думка, 2000. 282 с.
- Лебедева Л., Оболкина В., Дудко С. Производство кондитерских изделий на предприятиях и в цехах малой мощности : Учебное пособие (2-е изд., перераб. и дополн.) (Гриф МОН України лист №1.4/18-U-106/1 від 10.01.2009 р.). Киев: ИНКОС, 2012. 416 с.
- Олексієнко Н.В., Балдинюк О.В., Оболкіна В.І., Дудко С.Д. Формування безпечності продукції кондитерської галузі: навчальний посібник для спеціалістів кондитерської промисловості. Київ: Видавець Позднишев, 2015. 65 с.
Доцент кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж науково-педагогічної роботи – з 2006 року по теперішній час
У 1996 році з відзнакою закінчила Український державний університет харчових технологій (УДУХТ) за спеціальністю «Технологія хлібопекарського, макаронного, кондитерського виробництв та харчоконцентратів». Кандидат технічних наук з 2000 року. Доцент (2013 р.).
Після захисту дисертації працювала на провідних підприємствах кондитерської галузі, зокрема, на Київській кондитерській фабриці ім. К. Маркса майстром-технологом бісквітного цеху; ЗАТ ВО «Київ-Конті» – начальником бісквітного цеху, провідним інженером-технологом департаменту по науково-технічній підготовці виробництва, ТОВ з іноземними інвестиціями «Форнетті-Україна» – заступником директора з виробництва, заступником директора з якості.
Напрям наукових досліджень: Розроблення інноваційних технологій кондитерських виробів з використанням нетрадиційної рослинної сировини з підвищеним вмістом біологічно активних речовин і комплексних структуроутворювачів.
Автор та співавтор понад 30 наукових публікацій, співавтор двох навчальних книг:
- Формування безпечності продукції кондитерської галузі: навчальний посібник для спеціалістів кондитерської промисловості /Уклад.: Олексієнко Н.В., Балдинюк О.В., Оболкіна В.І., Дудко С.Д. Київ, Видавець Позднишев, 2015. 65 с.
- Забезпечення харчової безпеки кондитерських виробів. Основи системи НАССР: навчальний посібник для спеціалістів хлібопекарської та кондитерської галузей /Уклад.: Олексієнко Н.В., Волощук Г.І., Оболкіна В.І. Київ, ІПДО НУХТ, 2013. 60 с.
Доцент кафедри ХКБВ,
кандидат технічних наук, доцент
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: доцент кафедри ХКБВ
Вчене звання: доцент
Науковий ступінь: кандидат технічних наук
Контакти:
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж наукової роботи – 21 рік,
Стаж науково-педагогічної роботи – 19 років.
У 1975 році закінчила Київський технологічний інститут харчової промисловості (КТІХП) за спеціальністю «Технологія бродильних виробництв». Науковий ступінь: Кандидат технічних наук з 1999 року за спеціальністю 05.18.07 – технологія продуктів бродіння (диплом ДК № 004450 від 13.10.1999 р); вчене звання: доцент кафедри біотехнології (атестат 02 ДЦ № 000662 від 19.02.2004 р.).
Після закінчення КТІХП працювала в Українському науково-дослідному інституті спирту (ДУ «УкрНДІспиртбіопрод») з 1975 по 1996 рік – на посаді: інженера, молодшого наукового співробітника, старшого наукового співробітника, завідуючої групи лабораторії лікеро-горілчаного виробництва. Протягом цих років займалася науковими дослідженнями по створенню нових технологій та рецептур для виробництва алкогольних напоїв, розробкою нормативно-технічної документації, патентуванням.
З 1996 по 2001 р. – працювала на посаді начальника лабораторії концерну «Укрспирт».
З 2001 по 2003 рік – заступник начальника департаменту ліцензування Державної податкової адміністрації України. Має звання радника податкової служби 1 рангу.
З 1999 року працює (за сумісництвом) доцентом кафедри хлібопекарських, кондитерських та бродильних виробництв Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій.
Напрям професійної діяльності – підвищення кваліфікації спеціалістів та фахівців виробництва та продажу алкогольних напоїв, проведення семінарів та тренінгів за тематикою стосовно професійної діяльності керівників підприємств та інженерно-технічного персоналу, в тому числі за тематикою «Дегустація спирту та лікеро-горілчаних виробів».
У 1994 році навчалася в Нідерландах у національному університеті штату Гронінген за тематикою «Бізнес та маркетинг» та отримала сертифікат.
В 2002 році у Франції в Парижі в Галереї «ЛаФаєт» прослухала курс з маркетингу та отримала сертифікат.
В 2006 році Українською технологічною академією присвоєне звання академіка по відділенню «Технологія харчової промисловості» (диплом УТА № 726).
Має сертифікат міжнародного експерта-дегустатора по міцному алкоголю, виданий «Юнайтед водка», Бельгія.
Напрям наукових досліджень: Розроблення інноваційних технологій алкогольних напоїв.
Автор та співавтор понад 100 наукових публікацій, у тому числі 66 статей: має 31 патент України на винахід та корисну модель, 1 монографію: «Подорож в світ дегустації». Київ, ТОВ «Світ успіху», 2011.156 с. Попова В.М. - Голова Спеціалізованої галузевої дегустаційної комісії підприємств виробників лікеро-горілчаної продукції Асоціації „Укргорілка” з оцінки якості горілок, горілок особливих,лікеро-горілчаних та слабоалкогольних напоїв,алкогольних напоїв, віскі, плодово-ягідних та виноградних вин, алкогольних напоїв з плодового спирту, сидрів, вермутів.
Попова В.М. – Голова міжнародного дегустаційного конкурсу «БестДрінк» з 2009 року.
Попова В.М. – Автор понад 200 рецептур на алкогольні напої.
Старший викладач кафедри ХКБВ,
доктор філософії
E-mail: olgadzygar@gmail.com
Телефон: (044) 427-31-77

Посада: старший викладач кафедри ХКБВ
Науковий ступінь: доктор філософії
Контакти:
E-mail: olgadzygar@gmail.com
Тел./факс: (044) 427-05-58
Наукові ідентифікатори:
Google Академія
Після закінчення у 2013 році Національного університету харчових технологій (НУХТ) трудову діяльність розпочала старшим лаборантом кафедри біохімії та екологічного контролю НУХТ, з 2015 року працювала старшим лаборантом кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів ННІХТ НУХТ. У 2016 році вступила до аспірантури за спеціальністю 181 Харчові технології. З вересня 2016 року по червень 2017 року працювала на посаді старшого лаборанта кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв ІПДО НУХТ. У 2021 році захистила дисертацію на тему «Удосконалення технології крекерів з додаванням поліпшувача протеолітичної дії, амарантового борошна та пряно-ароматичної сировини».
Напрям наукових досліджень – розроблення нових та удосконалення існуючих технологій виробництва кондитерських виробів з покращеними структурно-механічними властивостями із застосуванням нетрадиційної рослинної сировини з підвищеним вмістом фізіологічно-функціональних компонентів.
Автор та співавтор понад 40 наукових праць, з них 5 патентів України на винахід та 5 патентів України на корисну модель.

Посада: старший викладач кафедри ХКБВ
Контакти:
E-mail: Stadnik@ipdo.kiev.ua
Тел.: (044) 427-31-77
Наукові ідентифікатори:
ORCID
У 2019 році закінчила Національний університет харчових технологій.
Стаж науково-педагогічної роботи: з 2020 року по теперішній час. Трудову діяльність розпочала в 2020 на кафедрі ХКБВ ІПДО НУХТ.
Автор та співавтор понад 10 публікацій, у т.ч. 1 патент України на корисну модель; 2 – розробки навчально-методичного характеру.
Основні наукові публікації:
- Стадник С.Б., Моренець А.О., Кохан О.О., Оболкіна В.І. Розроблення нового асортименту помадно-кремових цукерок із застосуванням ягідної сировини з підвищеним вмістом флавоноїдів. Інновації у виробництві, зберіганні та переробці рослинницької сировини: матеріали міжнародної науково-практичної конференції присвяченої 50-річчю створення кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика та 120-річчю НУБіП України, м. Київ, 26–27 червня 2018 р. Київ, 2018. С. 140–142.
- Оболкіна В., Стадник С. Розроблення технології збивних цукерок з використанням чорноплідної горобини. Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті: матеріали 86 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, м. Київ, 2–3 квітня 2020 р. Київ, 2020. Ч.1. С. 125
- Цапук І., Стадник С., Оболкіна В. Застосування пюре з ягід журавлини при удосконаленні технології цукерок зі збивними корпусами. Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті: матеріали 86 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, м. Київ, 2–3 квітня 2020 р. Київ, 2020. Ч.1. С. 125
- Оболкина В., Стадник С., Кохан Е., Использование пюре изчерноплоднойрябины в конфетах с помадно-кремовыми корпусами. Актуальные проблемы и современные технологии производства продуктов питания: материалы международной научно-практической конференции, Грузия, 20–21 февраля 2020 г. Грузия. 2020.С. 319–322.

Посада: старший викладач
Контакти:
E-mail: 4435073@ukr.net
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж науково-педагогічної роботи – з 2011 року по теп. час.
Після закінчення у 1971 році Київського технологічного інституту харчової промисловості (нині НУХТ) за спеціальністю «Технологія хлібопекарського, макаронного та кондитерського виробництв» почала трудову діяльність на Київському булочно-кондитерському комбінаті змінним інженером-технологом хлібобулочного цеху.
Після введення в дію в 1976 році хлібокомбінату №12 пройшла на ньому виробничий шлях від інженера-технолога до головного технолога. У 2006 р. перейшла на роботу в ТОВ «Міжнародний центр харчових технологій» (BEARS) на посаду технолога з досліджень та розвитку. Проводила майстер-класи на міжнародних виставках «ХЛІБ. КОНДИТЕРСЬКІ ВИРОБИ» в Києві (2007-2009 рр.).
За період роботи на Київському хлібокомбінаті № 12 розроблено і впроваджено близько 40 рецептур хлібобулочних виробів, 60 рецептур борошняних кондитерських виробів, а також технологію виробництва хлібобулочних виробів з додаванням сухої клейковини.
Розроблено і впроваджено у виробництво технологію приготування білкових випечених напівфабрикатів для тортів («Київський», «Хрещатий Яр») та білково-збивних оздоблювальних напівфабрикатів (суфле, зефір) з використанням сухого яєчного білка.
У 2000-2002 рр. під її керівництвом групою технологів уперше в промисловому виробництві було розроблено та впроваджено технологію виробництва хліба на хмелю з використанням оцукреної заварки, про що свідчать 8 отриманих патентів. Л.С. Букшина є автором 2-х патентів на виробництво тортів «Пікантний літній» і «Горіхово-ізюмний» (золота медаль на виставці „Прод Експо Україна 2001"), співавтор 2-х патентів на виробництво печива.
З 2011 року працює в Інституті післядипломної освіти НУХТ на посаді старшого викладача кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильного виробництв, продовжує дослідницьку роботу.
У 2016 р. Л.С. Букшиною на замовлення виробників борошняних кондитерських виробів розроблено чотири види безглютенових сумішей для виробництва кексів, печива, бісквітів і пряників.
Основні публікації: Збірник рецептур хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів (у співавт.). Київ, ІПДО НУХТ, 2018.
Заохочення: Диплом Виставки досягнень народного господарства УРСР (1982 р.) за розроблення торта «Весняний»; Подяка Київського міського голови (2003 р.) – за багаторічну плідну працю.
Стажування: Участь у Міжнародних семінарах і конференціях кондитерської і хлібопекарської галузей у Франції (1998), Німеччині (2006), Росії (1995-2006).

Посада: старший викладач кафедри ХКБВ
Контакти:
E-mail: 777kim66@gmail.com
Тел.: (044) 427-31-77
Стаж науково-педагогічної роботи: з 2019 року по. теп. час.
У 1989 році закінчила Український державний університет харчових технологій за фахом "Технологія бродильних виробництв” та здобула кваліфікацію інженера-технолога.
Трудову діяльність розпочала, як молодий спеціаліст в ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод».
Працювала завідуючою лабораторією експертизи напоїв та нормування відділу технології напоїв ДНУ «УкрНДІспиртбіопрод».
Напрям професійної діяльності: технологія виробництва алкогольних напоїв, дегустація та сенсорний аналіз алкогольних напоїв.
Напрям наукових досліджень: розроблення ефективних технологій виробництва харчових продуктів, удосконалення технологічного процесу виготовлення напоїв підприємств харчової і переробної промисловості.
ДІЯЛЬНІСТЬ КАФЕДРИ
Метою навчання є підвищення конкурентоздатності підприємства за рахунок удосконалення працівниками свого професійного рівня: теоретичних знань, систематизації попередньо набутого практичного досвіду, набуття і розвитку їх компетентності у вирішенні широкого спектру виробничих задач відповідно до виконуваних функцій на робочому місці.
Освітній процес здійснюється у формі аудиторних занять (лекцій, практичних, лабораторних занять, тематичних дискусій, тренінгів, майстер-класів), групових та індивідуальних консультацій, занять у виробничих умовах на передових виробничих підприємствах м. Києва і області. Варіація і поєднання форм навчання сприяє отриманню кращого результату, оскільки надає можливість слухачам порівняти свій досвід з досвідом колег, проаналізувати помилки у сфері своєї професійної діяльності задля їх уникнення у майбутній роботі.
Навчальні програми для слухачів інституту оптимально поєднують питання теорії та практики, враховують вимоги продовольчого ринку та економіки підприємства.
Навчання слухачів здійснюється за:
- Освітніми (освітньо-професійними) програмами;
- Програмами короткострокових тематичних семінарів (обсяг – до 72 год. навчальних занять);
- Програмами цільового навчання (обсяг – до 144 год. навчальних занять).
Кафедрою пропонуються такі освітні та освітньо-професійні програми:
- ОП ПК «Дегустація спирту та лікеро-горілчаної продукції»
- ОПП ПК керівників цехів, змін, майстрів дільниць хлібопекарських підприємств
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівці технологічних служб і лабораторій кондитерських підприємств
- ОПП ПК керівників цехів, змін, майстрів дільниць кондитерських підприємств
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівців технологічних служб і лабораторій пивоварних підприємств
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівців технологічних служб і лабораторій спиртових заводів
- ОПП ПК керівників, професіоналів та фахівців технологічних служб і лабораторій хлібопекарських підприємств
- Розроблення нових видів харчових продуктів на основі дослідження властивостей нетрадиційної сировини.
- Удосконалення технологічних процесів і обладнання підприємств харчової та переробної промисловості, розроблення високоефективних енергоощадних технологій переробки сільськогосподарської продукції та виробництва харчових продуктів.
Нагороди «Тріумф Якості» удостоєні:
- печиво «Житнє»;
- печиво «Сонечко».
- печиво «Шантане» з морквяним пюре;
- печиво «Золоте коло» з гарбузовим пюре;
- цукерки «Виноградна перлинка», «Південний самоцвіт», «Виноградна фантазія»;
- глазур желейно-морквяна «Каротель»;
- начинка морквяно-яблучна «Каротинка-яблуко»;
- печиво «Зернова феєрія».
Гран-прі конкурсу «Тріумф інновацій» за 2016 рік отримала розробка «Начинка «Виногранд».
У рамках виставки ХЛІБ/КОНДИТЕР ЕКСПО-2013 удостоєні дипломами три розробки пряників:
- «Сонячні»;
- «Каротинка-абрикос»;
- «Цілюще зернятко».
У рамках наукової діяльності працівники кафедри беруть участь у розробленні нормативних документів (стандартів). Зокрема, за останні роки випущено в світ у новій редакції такі державні стандарти:
- ДСТУ 3924:20145 «Шоколад. Загальні технічні умови» / Ю.Г. Кожанов, В.І. Оболкіна, І.О. Науменко
- ДСТУ CODEX STAN 118 Продукти харчові, що не містять глютену / Г.І. Волощук, В.І. Оболкіна, А.М. Дорохович, Ю.Г. Кожанов.
- Розроблення нормативно-технічної документації щодо:
- впровадження систем безпечності харчових продуктів на основі принципів НАССР;
- технічних умов на виготовлення кондитерської продукції.
Виконання наукових досліджень щодо:
- Складу та фізико-хімічних властивостей сировини, напівфабрикатів і готових виробів кондитерського та хлібопекарського виробництв.
- Підвищення енергоефективності технологічних процесів та удосконалення технологічного обладнання кондитерського і хлібопекарського виробництв;
- Розроблення рецептур нових видів кондитерської продукції, їх упровадження у виробництво з налагодженням технологічних режимів та навчанням персоналу.
- Проведення технологічного аудиту виробництва борошняних та цукристих кондитерських виробів.
НАВЧАЛЬНІ ДИСЦІПЛІНИ
- Сучасні тенденції розвитку ринку кондитерських виробів. Інноваційні рішення та зарубіжний досвід у розширенні асортименту борошняних кондитерських виробів.
- Технологічні властивості основної та додаткової сировини, вимоги до якості та безпечності. Актуальні питання коригування властивостей сировини для різних груп кондитерських виробів.
- Аналіз ринку харчових добавок, технологічні властивості основних груп: стабілізаторів, емульгаторів, драглеутворювачів, загусників, барвників, консервантів, антиоксидантів. Особливості застосування при виробництві кондитерських виробів та оздоблювальних напівфабрикатів.
- Сучасні технології та обладнання для виробництва основних груп БКВ: затяжного, цукрового, здобного печива, крекерів, вафель, листкових виробів, пряників, кексів, тортів та тістечок.
- Аналіз процесів, які відбуваються при зберіганні кондитерських виробів. Шляхи подовження термінів придатності до споживання.
- Аналіз основних тенденцій в оформленні виробів. Презентація напівфабрикатів для оздоблення.
- Сучасні методи технохімічного контролю сировини, напівфабрикатів та готових виробів.
- Системи контролю якості і безпечності кондитерських виробів. Аналіз основних факторів, що впливають на безпечність продукції. Особливості внутрішнього та зовнішнього аудиту підприємств.
НАУКОВИЙ ДОРОБОК КАФЕДРИ

ISBN 978-617-598-143-6
ISВN 978-617-598-143-6