Викладачі інституту взяли участь у конференції «Сучасний стан і вимоги законодавства до виробництва хлібопекарської галузі»

Викладачі інституту взяли участь у конференції «Сучасний стан і вимоги законодавства до виробництва хлібопекарської галузі»

Новини
Викладачі кафедри хлібопекарського, кондитерського та бродильних виробництв ІПДО НУХТ 24 вересня 2020 року взяли участь у конференції «Сучасний стан і вимоги законодавства до виробництва хлібопекарської галузі», проведений ВАП та компанією «Київський міжнародний контрактовий ярмарок» під час проведення Міжнародної виставки «Хлібопекарська та кондитерська індустрія 2020» в рамках Міжнародного Форуму харчової промисловості та упаковки IFFIP Міжнародний виставковий центр, Броварський проспект 15, пав. 3.

Порядок денний конференції включав наступні питання:

  • сучасний стан виробництва хлібопекарської галузі, тенденції світових ринків х/б виробів і місце України (аналітичний огляд) ― доповідач Борис Шестопалов;
  • впровадження та функціонування діючих процедур НАССР ― доповідач Тарас Огарков, головний аудитор ТОВ "ДКС СЕРТИФІК УКРАЇНА";
  • оновлення нормативно-правової бази щодо харчових продуктів: Забруднюючі речовини, твердження про харчову цінність та про користь для здоров'я ― доповідач Сергій Колесник;
  • маркування продукції згідно з національним та міжнародним законодавством (вимоги до упаковки, маркування харчової продукції, в тому числі продукції, що планується до експорту);
  • нові тенденції розвитку упаковки для харчових продуктів та інші актуальні для галузі питання.
Після обговорення доповідей відбулося вручення нагород учасникам Конкурсу хлібобулочних виробів 2020 (який відбувся 9 вересня 2020 року)у номінаціях: Краща здобна випічка 2020; Кращий хліб із суміші житнього та пшеничного борошна заварний 2020; Краща упаковка хлібобулочних виробів 2020.

Експозиція «Українські виробники хліба та хлібобулочної продукції», яка розташована в рамках стенду Всеукраїнської асоціації пекарів; Виставка конкурсних зразків.