Проведено підвищення кваліфікації фахівців в сфері безпеки харчових продуктів

Проведено підвищення кваліфікації фахівців в сфері безпеки харчових продуктів

Закінчилось навчання онлайн в групі підвищення кваліфікації фахівців в сфері безпеки харчових продуктів. Інститут післядипломної освіти НУХТ разом з Держпродспоживслужбою м. Києва, фітосанітарною асоціацією України (ФАУ), ПП "КРЕС" та  ТОВ «Науково-практичний центр дезінфектології та профілактичної медицини» провели підвищення кваліфікації на  семінарі у дистанційному режимі на тему: «Процедури безпечності харчових продуктів. Інтегрована процедура захисту об'єктів операторів ринків харчових продуктів від шкідників у контексті НАССР».

Куратор групи – к.м.н. Рубан Олег Миколайович, начальник Головного Управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Завідувач кафедри – к.т.н., доц. Куянов Володимир Вікторович.

До участі у семінарі в якості лекторів були запрошені відомі науковці та практики дезінфекційного профілю.

Основні питання програми навчання, обговорень, проблем:

  • Законодавче регулювання безпечності обігу харчових продуктів.
  • Організація та проведення державного нагляду (контролю) та аудиту в сфері безпеки харчових продуктів під час військового стану.
  • Акредитація, сертифікація та способи підтвердження впровадження НАССР на потужності третьою стороною.
  • Особливості та правила ведення господарської діяльності зі знезараження, основи дезінсекції, дезінфекції, дератизації у воєнний час.
  • Ідентифікація, оцінка та контроль ризиків, пов'язаних зі шкідниками. Система моніторингу шкідників в критичних контрольних точках. Коригувальні дії.
  • Профілактичні заходи щодо шкідників на виробничих потужностях. Дотримання загальних гігієнічних вимог операторами ринку харчових продуктів. Процедури валідації та верифікації за НАССР. Розроблення програм-передумов «Контроль шкідників».
  • Особливості знезараження сільськогосподарської продукції, об'єктів її зберігання та основи пест-контролю.