ІПДО НУХТ

Перелік цільових семінарів для спеціалістів хлібопекарської та кондитерської галузей

Шановні пані й панове! Кафедра хлібопекарського та кондитерського виробництв проводить цільове навчання спеціалістів технохімічного контролю згідно з переліком, що додається. До переліку цільового навчання входить низка питань і лабораторних робіт, які можуть бути вивченні при підвищенні кваліфікації в Інституті.

Просимо керівників підприємств, виходячи з виробничої необхідності підприємств (організації) у підвищенні кваліфікації спеціалістів, направляти на кафедру заявку, де слід вказати перелік актуальних для Вас питань і лабораторних робіт (скористайтеся графою 3-“Примітка” в запропонованому до Вашої уваги Переліку. В залежності від обсягу заявленої роботи визначається період навчання, його вартість і дата проведення.

MS Word documentСкачати форму заявки

Перелік цільового навчання з питань якості хлібобулочних і кондитерських виробів

Теоретичні заняття

  1. Техніка виконання аналізів хлібопекарського та кондитерського виробництва
  2. Теоретичні характеристики методів:
    1. Об'ємні методи
    2. Рефрактометрія
    3. Поляриметрія
    4. Фотоелектроколориметрія
    5. Потенціометрія
    6. Реологічний метод
  3. Метрологічні характеристики методів аналізу
    1. Похибки аналітичних визначень.
    2. Раціональне виконання обчислень.

Лабораторні роботи. Загальні фізико-хімічні методи контролю.

  1. Кондитерське виробництво
    1. Сучасні методи визначення масової частки редукувальних речовин і загального цукру:
      — йодометричним методом;
      — перманганатним методом;
      — фероціанідним методом;
      — фотоелектроколориметричним методом
    2. Визначення масової частки жиру в кондитерських виробах:
      1. рефрактометричним методом;
      2. з використанням подільної лінійки;
      3. бутирометричним методом.
    3. Спеціальні методи контролю:
      1. визначення масової частки етанолу фотоелектроколориметричним методом;
      2. визначення масової частки етанолу ареометром;
      3. визначення масової частки загального цукру в шоколаді і праліне поляриметричним методом;
      4. визначення масової частки сорбіту поляриметричним методом;
      5. визначення масової долі глюкози в присутності фруктози йодометричним методом;
      6. визначення кольоровості цукру фотоелектроколориметричним методом.
    4. Хлібопекарське виробництво

    Лабораторні роботи

    1. Загальні методи контролю якості сировини:
      1. здатність пшеничної муки до потемніння;
      2. визначення масової частки і якості клейковини з використанням приладу «ИДК-1»;
      3. визначення автолітичної активності житньої муки рефрактометричним методом;
      4. визначення кислотності дріжджів потенціометричним методом;
      5. визначення кольоровості цукру фотоелектроколориметричним методом;
      6. визначення вмісту жиру в вершковому маслі і маргарині.
    2. Загальні і фізико-хімічні методи контролю якості хлібобулочних виробів.
      1. визначення рН і кислотності потенціометричним методом;
      2. визначення масової частки сорбіту в дієтичних хлібобулочних виробах;
      3. визначення масової частки цукру в хлібобулочних виробах:
        — перманганатним методом
        — методом гарячого титрування.
      4. визначення масової долі жиру у виробах:
        — рефрактометричним методом;
        — бутирометричним методом.

    Перейти назад до сторінки кафедри хлібопекарського та кондитерського виробництв.